fredag 23. november 2012

Tova flaskenisser

Jeg er ikke spesielt kreativ av meg, så jeg har fått hjelp og opplæring av prosjekt 'strikke nisser' av min gode venninne Veronika. Og klarer jeg det, så klarer alle. Det er jo selvfølgelig en fordel at du kan strikke...

Her er resultatet av de to nissene jeg lagde. mine to små jenter har døpt dem Aleksander og Margit. Aleksander, til venstre, var opplæringsnissen min og her ble oppskriften fulgt ganske bra. På Margit derimot rotet jeg det til og hun følger ingen godkjent standard... Så lenge det skal toves, så fungerer det meste og alt har sin sjarm.

Nissene skal passe over en vinflaske.Mine tovede flaskenisser, Aleksander og Margit.


Her kommer oppskriften på Veronikas tova falskenisser:
Alt kan strikkes på samme rundpinne (40 cm, 5.5)
Garn: Her har jeg brukt Fritidsgarn fra Sandnes.
Kropp: legg opp 40 masker og strikk 20 cm. Bytt til ansiktsfarge og strikk 7-8 omganger. Bytt til dobbel rød tråd og strikk 3 riller (6 omganger rett og vrang, eller snu strikketøyet annenhverrunde istedenfor å strikke vrangstrikk me to tråder). Fortsett glattstrikk med en tråd og evt. paljetttråd (dette har jeg enda ikke fått tak i). Fell 3 masker hver 5. omgang til det gjenstår 10 masker. Trekk tråden gjennom og snurp sammen.
Nese: legg opp 10 masker og strikk glattstrikk til du har et kvadrat, deretter fell av. Brett inn hjørnene mot midten og sy på kryss og tvers til du har en ball. Fest denne på ansiktsdelen til nissen før du tover den.
Armer: legg opp 16 masker og strikk 12 riller (rettstrikk, frem og tilbake), skift til ansiktsfarge (bare hender) eller annen farge dersom du vil ha votter og strikk 8 omganger glattstrikk (annenhver runde rett og vrang gir glattstrikk). Skift tilbake til bunnfarge og strikk 12 nye riller. Sy sammen til en pølse og snurp sammen midt på den ansiktsfargede delen. Sy armene på kroppen etter toving. Sy på skjegg eller fletter etter toving.
Toving: Dette har fungert for meg: Maskinvask, et vanlig 40 graders-program. Bruk Milo og vask nissen og armene sammen med et håndkle.

Som sagt, denne skal passe på ei vinflaske. Om den er for stor: tov igjen. Om den er for liten: tøy i den mens den er våt.

En lilla nisse som ble julegave til min lillesøster:Lykke til - dette er perfekt å holde på med mens du ser gullrekka på tv på freda'n.

14 kommentarer:

 1. Jättekul tips! Och man kan ju sticka vilka figurer man vill, med vägledning av beskrivningen.
  Hm, har en påse man gamla garner jag aldrig gjort något av...

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Så bra - lykke til med strikkingen:)

   Slett
 2. Kjempe fine nisser. Du er jo så flink! Strikking av småting er ikke min sterke side, men jeg beundrer andre som får det til.

  Ønsker deg en kjempe fin lørdag! Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! Det var hyggelig skrevet:)
   God lørdag til deg også.

   Slett
 3. Vilka fina tomtenissar.

  De skulle jag gärna ha hos mig.Men jag tror inte att jag skulle få till dem så fina som dina.

  Trevlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!
   Det er jeg helt sikker på du får til:)
   God helg.

   Slett
 4. Så fint med hemstickade tomtar! De är verkligen jättemysiga.
  Trevlig helg.

  SvarSlett
 5. Skjønne flaskenisser! Av og til skulle jeg virkelig ønske at jeg kunne strikke.. For å forklare hvor hjelpeløst det er: Jeg prøvde å strikke et skjerf til eldstejenta da hun var nyfødt for fem år siden, tror moren min hjalp meg med å legge opp (!). Jeg klarte vel å strikke noe som delvis lignet på et lite skjerf. Problemet var bare at jeg aldri fant ut hvordan jeg skulle feste trådene etterpå.. Såh. Det ligger fortsatt en bitteliten lyselilla "lapp" med løse tråder i skapet, hehehe...

  SvarSlett
  Svar
  1. Huffda;) Ja d er nok greit å kunne strikke før man hiver seg over nissene. Men jeg er helt sikker på du kan lære deg deg å strikke om du går inn for det.
   God helg!

   Slett
 6. Dei vart superfine....flinke du!!!!
  Koselig med handarbeids stunder i lag med gode venninner.
  God helg vidare til deg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk!
   Det er veldig koselig. Og morsomt å lære noe nytt:)

   Slett
 7. Kul tips! Fina tomtar!
  Ha en skön söndag!

  SvarSlett
 8. He he så søte de er da, takk for oppskriften ,, i tilfelle jeg skulle få ånden over meg,,
  Ha en fin søndag Elin, Maritklem.

  SvarSlett

Veldig hyggelig om du legger igjen en melding til meg!

Dersom du ikke har blogg, kan du kommentere som Anonym:
* Skriv inn kommentaren i kommentarfeltet
* Velg Kommenter som: Anonym
* Trykk Publiser

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...