onsdag 27. august 2014

Så enkelt kan du koke saft

Hjemmelaget saft av sesongens bær. Den smaker nydelig og er både sunnere og friskere enn vanlig kjøpesaft. Vel og merke hvis man har i passende mengde sukker. Tungvindt å lage tenker du kanskje? Neida, ikke hvis du følger denne fremgangsmåten. Enkelt, raskt og lite oppvask. Resultatet smaker deilig og gir pluss i husmorboka.

For å lage saft må man ha bær. Ut og plukk eller finn frem fra fryseren. Ta de bærene du har tilgjengelig - saften blir god uansett.


Vei bærene og ha dem i en kjele sammen med 2 dl vann per kilo bær. 


Kok opp. La blandingen småkoke til bærene har falt sammen og blandingen har saftet seg. Dette vil som regel ta rundt 15 - 20 minutter.

Så kommer det lille enkle trikset. Legg et dørslag over en stor bolle og hell i bærblandingen. La dette stå noen minutter så saften fra bærene kan forflytte seg ned i bollen.

På denne måten går saftingen raskt, man slipper å rense et klede fra en form for avrenningssystem og det er ikke noen stor saftkjele som skal vaskes. Fjern bærrestene fra dørslaget og vask både dørslag og bolle i oppvaskmaskinen. 

Godkjent!

Mål opp mengde råsaft. Denne kokes opp med 300 gram sukker per liter råsaft.  

La saften koke i noen minutter. Fjern skummet før du heller den varme saften på rene flasker.


Siste punkt:
kos deg med frisk og velsmakende hjemmelaget saft!

8 kommentarer:

 1. Herlig :-)) Vi har laget plommelikør :-))

  SvarSlett
 2. Kuuuuult! Du beskriver det så lekende lett og visuelt at du gir også meg tro på at jeg kan få det til. Å koke egen saft av bær. Skummelt, men med din hjelp så tørr jeg:):):) Elin du er jo best.

  SvarSlett
 3. Dette så utrolig godt ut. Jeg har prøvd å lage hjemmelaget saft, men det ble nok ikke tatt så godt i mot, som hos deg.
  Enig med deg at hjemmelaget er best! Ønsker deg en fin dag. Klem Vivi

  SvarSlett
 4. Thank you for sharing your photos at the new home for Wordless Wednesday (on Tuesday) at http://image-in-ing.blogspot.com/p/other-wordless-wednesday.html. I hope to see you each week!

  SvarSlett
 5. Så enkelt og såååå godt:) Kjempekoselig å ha deg tilbake i bloggland Elin. Du har vært savnet, selv om jeg "ser" deg på IG.

  SvarSlett
 6. Flotte tips om koking av saft! Det ser så enkelt ut at jeg tror at jeg skal prøve meg på det til neste år. I år har jeg plantet både rips og bringebær, så da kan det jo hende at det blir saft til neste år ;-)

  God helg!

  SvarSlett
 7. Jeg er enig! Hjemmelaget er best! Vi har også laget saft… nam, nam. Håper du får ei fin helg=) Vibeke

  SvarSlett
 8. Jøss, kan det være så enkelt altså! Da virker det ikke avskrekkende lenger :)

  SvarSlett

Veldig hyggelig om du legger igjen en melding til meg!

Dersom du ikke har blogg, kan du kommentere som Anonym:
* Skriv inn kommentaren i kommentarfeltet
* Velg Kommenter som: Anonym
* Trykk Publiser

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...