mandag 17. september 2012

Løkhandel i London


For en uke siden kom jeg hjem fra en tur til London. Det ble jo litt shopping, både til meg, jentene og hagen. Jeg var innom 2 hagesentre, og det var mye fint jeg gjerne skulle hatt med meg. Det meste måtte bli igjen i butikken, både på grunn av plassmangel i kofferten og restriksjoner i inntak til Norge. Heldigvis fikk jeg kjøpt meg noen pakker blomsterløk. Det var mye å velge i, bare se:


I år setter jeg løk for første gang, så jeg hadde problemer med hva jeg skulle velge. Her er resultatet:

Samlepakke med harmonerende farger. Kjekt, da kan jeg sette disse sammen i ei potte.
Mamma vil sikkert også ha noen, hvis jeg gjør jobben.
Allium Sphaerocephalum, lilla Hyacinter og Tulipan Purple Prince.

Enda en samlepakke.
Tulipan Purissima, Narcisser Thalia og Crocus Specie Ard Schenk.

Fritillaria Meleagris (Kongekrone/rutelilje/Snake's head).
Utrolig kul! Liker seg på fuktige steder.

Tulipan Little Beauty. Passer i fjellhage.

Tulipan Jeantine. Tidligblomstrende, prøver med noen løker av denne i plenen.

Tulipan Red Shine.

I dag skal jeg starte settinga. Jeg har fremdeles altfor lite bed, så setter noen i potter og andre får gjemme seg oppi ventebedet. Der er det relativt fullt fra før, men det er sikkert ikke så mye annet å skryte av der når Londonløkene forhåpentligvis titter frem til våren. Jeg burde jo strengt tatt ikke handlet inn løker og planter før jeg har et sted å sette dem, men den tanken er så fornuftig at den overhøres glatt. Tulipanen Jeantine skal visst blomstre i februar/mars, så denne lurer jeg nok ned i plenen. Tviler på min samboer synes det er noen god idé, men det er sikkert lettere å få tilgivelse enn tillatese;)

8 kommentarer:

 1. Så mye fin løk du har kjøpt! Det hadde nok vært vanskelig for meg også å begrense seg også. Kjekt med sånne fargekolleksjoner.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja trur dette blir bra:) Nå er de iallefall satt i jorda og i potter, så håper på bra resultat. Og at samlepakkene er løk som passer godt sammen. Kommer nok bilde til våren.

   Slett
 2. Hei!
  Ser ut som du kan glede deg til våren, det kommer til å bli kjempefint! Selv har jeg et bed jeg enda ikke har plantet løk i. Det begynner å haste. Heldigvis lar frosten vente på seg i mine trakter, så jeg skal nok rekke det. Den lilla kolleksjonen var flott! Ellers må jeg ønske deg velkommen som følger hos meg (bedre sent enn aldri) Vi er visst litt i samme båt, både ferske hagere og bloggere :-) Jeg kommer innom igjen.
  Ha en god uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det blir spennende å se om dette går bra:) I dag har jeg hatt med minstejenta og satt de siste løkene (dvs kastet nedi alle på samme sted helst). Det er bra de liker å hjelpe til litt. Så kjekt det er andre der ute som er ferske både i haging og hageblogging! Skal følge med deg:)

   Slett
 3. Løkhandel i London høres artig ut ja. Mye fin løk du har fått tak i.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det kan anbefales:) Håper på bra resultat til våren.

   Slett
 4. Minitulipanen Little Beauty vil du ihvertfall få mye glede av.
  Den er en av de få tulipansortene som har gjenblomstret i flere år hos meg.

  SvarSlett
  Svar
  1. Spennende! Den ser jo så fin ut på pakken, så gleder meg til den kommer til våren. Kjekt at den kan komme igjen år etter år.

   Slett

Veldig hyggelig om du legger igjen en melding til meg!

Dersom du ikke har blogg, kan du kommentere som Anonym:
* Skriv inn kommentaren i kommentarfeltet
* Velg Kommenter som: Anonym
* Trykk Publiser

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...